truBudapest 2

…és nem halasztjuk tovább! És belevágunk, és idehozzuk megint akit (és Akit), csak lehet.

Készülj a truBudapest 2-re, ami felrázza a gondolkodásodat, új utakat nyit a recruitment világ felé – és mindenekelőtt az ország legnagyobb közösségi HR eseménye. A lenti ‘copy/paste’-t már valószínűleg ismered, de ‘spread the word’ és addig is ‘save the date’.

Az első témavezetők hamarosan kihirdetésre kerülnek.

Tehát: truBudapest 2 – szeptember 19, Mozsár Kávéház. A Facebook eseményen látod, kik jönnek.

Lássunk Téged is!

truBudapest1

Mi az a Recruiting NONFERENCIA?!

A Recruiting NONFERENCIA (avagy angolul: unconference) Bill Boorman, a világ egyik legelső legmeghatározóbb recruiting szakemberének találmánya.

Célja, hogy a HR és Toborzás-kiválasztás szakmák legfrissebb, legégetőbb és/vagy leginkább terítéken levő (és sokszor máig megoldatlan) kérdéseit és problematikáit vizsgálja meg úgy, hogy egy-egy adott téma köré egy elismert témavezetőt állít, aki egy szabad beszélgetést moderál a jelenlevők között.

A témavezető tehát nem uralja a beszélgetést, nem ő „minden tudás egyetlen tudója”, és nem is csak ő beszél. A témavezető kezdésként felvezet egy témát, és azzal elindítja a közös gondolkodást.

A NONFERENCIA szerkezete épp az, hogy bárki részt vehet ezeken a beszélgetéseken, bárki kérdezhet, vitázhat vagy dönthet úgy, hogy inkább csendben figyel és megfigyel. A beszélgetések igazi „mondandója” a közösség tapasztalatából és a különböző nézőpontok ütköztetéséből kialakuló diskurzus lesz.

A #truBudapest során egy adott időpontban három különböző téma fut majd egymás mellett három különböző témavezető moderálásával.

Az alábbi videó a tavalyi truBudapest NONFERENCIÁT mutatja be.

Mik a szabályok?

Mint mindenütt, persze itt is vannak szabályok – avagy inkább non-szabályok:

  1. Nincsenek prezentációk
  2. Nincs powerpoint
  3. Nincsenek standok, reklámasztalok
  4. Nincsenek névkitűzők
  5. …és nincs dress code

Nincsenek prezentációk, mert a legjobb tudás a szobában van, és a beszélgetésekből bontakozik ki.
Nincs powerpoint, mert szeretjük, ha a tekintetek megtalálják egymást, és valós kapcsolat alakul ki (szak)ember és (szak)ember között.
Nincsenek standok, reklámasztalok, mert a résztvevők majd akkor vesznek tőled valamit, ha valóban meggyőzted őket ott és akkor, amikor leülsz köréjük és beszélgetsz.
Nincsenek névkitűzők, mert hisszük azt, hogy ha valakit szeretnél megismerni, odamész hozzá és bemutatkozol.
Nincs dress code, mert szeretnénk, hogy a lehető legkényelmesebben érezd magad.

Kinek ajánljuk a NONFERENCIÁT?

A NONFERENCIÁ-ra azok jönnek el, akik nyitottak erre a fajta ismeretszerzésre.

Jellemzően vállalati és ügynökségi recruiterek, manager-ek és funkcionális csúcsvezetők, állásportálok és egyéb szakirányú technológiai cégek képviselői, web 2.0 megszállottak és munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó marketinges szakemberek képzik a jelenlévők zömét.

Ezek a NONFERENCIÁK nemcsak arra biztosítanak kiváló lehetőséget, hogy újat tanuljunk (vagy valamit másként megértsünk a világból), hanem egyszerre alkalmak arra is, hogy ismerkedjünk és bővítsük szakmai networkünket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s