Tetszik vagy sem, beszélnek rólad – az employer branding csapdái és csattanói

Emlékeztek, hogy két éve a gamification futott nagyon? Szinte az összes akkori HR/recruitment konferencia felkapta a témát, és persze nálunk is volt egy rakat track annak idején.

Azonban ha ma beszélgetsz egy sor toborzási vezetővel, mind egyöntetűen az employer branding-et (pardon! munkáltatói márkát) fogja megnevezni mint az egyik témát, ami a legtöbb fejtörést okozza nekik. Mostanra az employer branding – még a mi viszonylag visszafogott, zárkózott, szemérmes, óvatos és tapintatos, no meg némiképp elhallgatós magyar piacunkon is – egy meghatározó toborzási jelenség lett. Valami, amit szinte mindenki csinálni akar.

Akar – de hogyan?

Idén öt beszélgetés lesz erről a truBudapest-en. Az öt beszélgetés öt különböző irányból kapcsolódik a témához, olyan szakértőket felvonultatva, akik végigmentek (vagy épp most mennek) az employer  branding stratégia kialakításának szuper rögös, ezer kérdést felvető útján. Lássuk, kik is ők!

  1. Employer Branding: akkor is beszélnek rólad, ha nem akarod – Vilma és beszélgetőtársa, Fekete Balázs a Waberer’s-től
  2. Integrált Employer Branding Stratégia – Munkáltatói arculatépítés, azaz mi van az álláshirdetéseken, állásbörzéken és munkáltatói videókon túl? – Zvezdovics Anita a TATA Consultancy Services-től
  3. Global vs. local vs. glocal – mekkora szabadságunk van (vagy legyen) (vagy lehet) az employer branding hazai testreszabásában? – Bigda Tamás (National Instruments)
  4. Hogyan válasszam ki az employer branding ügynökségemet? – TBD
  5. Employer Branding in the UK – a mature market model – Steven Brand, Employer Brand Director, Randstad Sourceright EMEA

EB pic2

Azt mondom, öt, de ha lenne ajánlásod egy hatodikra, akkor ne fogd vissza magad. Kommentben lent, vagy bárhol, ahol elérsz, írj nekem, és ha a track szuper és a témavezető olyan jó, mint a fentiek, örömmel beveszem a klubba.

Május 26-án találkozunk!

Psszt: jövő héten elindul az early bird jegyvásárlás. Csak az első 40 jegy akciós, Légy résen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s