truBudapest3 – toborzás a nagyvilágban

Hey – ez már a harmadik éve a truBudapest szériának, és évről évre úgy érezzük, nem győzzük a tempót!

A recruitment világ olyan roham tempóban változik és fejlődik, hogy levegőt is alig kapunk. Technológiák jönnek (és sokszor mennek), új és új toborzási irányok kerekednek egymás felé, és vállalatok egyre keményebben feszülnek neki a piacnak, hogy magukhoz édesgessenek kiemelkedő fontosságú jelölteket – a híres talent-et.

A kiválasztás, akár az RPO-k születésével is, egy új dimenzióba került, a recruiter fontosságát felváltotta a sourcing recruiter (vagy leváltotta? vagy nem is történt semmi??!), a közösségi média pedig mára anyanyelvünkké vált. Ez ma a nagybetűs verseny (régi és mára kopottas kifejezéssel élve az igazi War For Talent), a híres örökké változó világ… ahol már a változás se változatlan.

Az idei truBudapest-en, a tavalyihoz képest, még több külföldi szakembert hívtunk meg, hogy tudásukkal, tapasztalaikkal serkentsék a mi gondolkodásunkat. Vendégünk lesz:

  • Oscar Mager (NL) – aki a Sonos Inc-nek egy Senior Recruiter-e, és ma a világon ő tudja a legjobban, hogyan lehet jelölteket képek által azonosítani. Oscar azt mutatja meg, mi mindent lehet ma már alkalmazni, hogy képek, képkeresések, arcfelismerő programok által megtaláljuk azokat a jelölteket, akik sehol máshol nem lelhetőek fel. Igazi hardcore mutatvány!
  • Keith Robinson (UK) – a munkáltatói márka építésről beszél. Kontentről, stratégiáról, csatornákról és megtérülés-számításról. Arról, amit valószínűleg már Te is csinálsz – vagy szeretnél csinálni, rajta vagy. Keith legújabb tanácsadó vállalata a kelet-közép európai nagyvállalatoknak épít munkáltatói márka stratégiát és tartalmat – mindezt több, mint 20 év tapasztalatával a tarsolyában.
  • Gerald Morgan (UK) – egy igazi veterán az ügynökségi kiválasztásban. Vele arról beszélgetünk, hogyan és merre változik (és változott) az ügynökségi recruitment – mit lát ő és valószínűleg mire számíthatunk mi is a következő években? Van-e még jövője ennek vagy minden felvételt a vállalatok akarnak megoldani? Kivel versenyzik ma egy tanácsadó?
  • Ron Bosma (NL) – Ron a Randstad Sourceright ügyvezető igazgatója, aki az egész Európa, Afrika és Közel-Kelet régióért felel. Ron a toborzás kiszervezéséről beszélget, annak előnyeiről és potenciális buktatóitól. Mikor és miért – és miért ne?
  • René Bollier (NL) – egy fiatal titán a világ toborzási porondján. René a kereső motorokban (search engines – úgy mint Google vagy Bing) rejlő toborzási lehetőségekről beszél. Próbáld ki: írd be a neved vagy a vállalatod nevét [most!], és nézd meg, mit találsz magadról. A jelöltjeid ugyanezt csinálják… na, hát ezért hívtuk el René-t!
  • Bill Boorman (UK) – persze, Bill is velünk tart. Egy év alatt Bill-nek nagy lett a szakálla, és még mindig kalapot hord. 🙂 A tudása, a tudásszomja kimeríthetetlen – szerintem sokan jól ismerjük már őt, és tudjuk, mennyire inspiráló beszélgetéseket (szóáradatot?) vezet. A magam részéről nem lehetek elég hálás Bill jelenlétéért – igazi ritka kincs, hogy valaki vállaltan a végletekig feszegeti a szakmánk határait. Bill-ből egy van ma a Földön – és ő is velünk tart szeptemberben.

Európán túl még további tizennyolc témavezető csatlakozik hozzánk, ám őket még megtartom titokban. Figyeld a kiírásokat itt vagy akár a LinkedIn-en.

Készülj a truBudapest-re! Írd be a naptáradba, beszélj a főnököddel, hogy eljöhess. Idén egy gyönyörű helyszínt választottunk, ahol eszement jól főznek. …nagy muri lesz!

Talákozunk szeptember 18-án (csütörtökön), reggel 9 és délután 5 között a BMC-ben.

One thought on “truBudapest3 – toborzás a nagyvilágban

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s